Giuseppe Verdi - Othello (Stuttgart, 1965)

Giuseppe Verdi - Othello (Stuttgart, 1965)

Referentie:

€ 32,67
€ 27,77 15% korting
Inclusief belasting
  • 100% veilig bestellen met behulp van SSL Encryptie. 100% veilig bestellen met behulp van SSL Encryptie.
  • Binnen 14 dagen kosteloos retourneren Binnen 14 dagen kosteloos retourneren
  • Voor 16:59 besteld is binnen 2 werkdagen in huis! Voor 16:59 besteld is binnen 2 werkdagen in huis!
  • 30% korting bij betaling met cryptocurrency! 30% korting bij betaling met cryptocurrency!
Verdi's opera Othello in een sympathieke studio-opname uit de beginjaren van de televisie. De camera voering van Otto Schenk's productie verlenen het een intimiteit, die de spelers inspireert op een vocale en dramatische tocht. Die rollen van het tragische liefdespaar Othello en Desdemona worden vertolkt door Wolfgang Windgassen en Sena Jurinac. De muzikale leiding is in handen van de grote Verdi dirigent Argeo Quadri.

In tegenstelling tot andere opera films, maakten de producenten in Wenen geen gebruik van play-back, maar elke scène is live opgenomen. Een ander nadeel was het feit dat de tv-studio's te klein waren om een full-size Opera Orkest te huisvesten. De muzikanten en dirigent waren gesitueerd in een akoestisch geschikte zaal, maar geografisch gescheiden, gekoppeld aan de filmstudio via kabels en monitoren. Deze opstelling vergde uiterste concentratie van alle partijen. De scènes zijn live opgenomen; editing-technologie zoals we die nu kennen bestond toen nog niet, dus er werden lange passages gefilmd en zo nodig herhaalt.

De zeer bijzondere waarde van deze video, nu beschikbaar voor de eerste keer op DVD, is dat het de grote Duitse Verdi traditie documenteert - een traditie waarin Othello altijd een toonaangevende positie heeft ingenomen.
999 Items

Specificaties

EAN
0807280150599

16 andere producten in dezelfde categorie: