Superjazz (LP)

Superjazz (LP)

Referentie:

€ 27,00
€ 22,95 15% korting
Inclusief belasting
  • 100% veilig bestellen met behulp van SSL Encryptie. 100% veilig bestellen met behulp van SSL Encryptie.
  • Binnen 14 dagen kosteloos retourneren Binnen 14 dagen kosteloos retourneren
  • Voor 16:59 besteld is binnen 2 werkdagen in huis! Voor 16:59 besteld is binnen 2 werkdagen in huis!
  • 30% korting bij betaling met cryptocurrency! 30% korting bij betaling met cryptocurrency!
Acht jaar. Drie albums. Twaalf landen én een Edison nominatie. In 2016 de Best Geklede Band plus een theatertour met Wilfried de Jong. BRUUT! zit nooit stil. Van Nagasaki tot Vlieland liet het kwartet de afgelopen jaren mensen zweten, schreeuwen, maar toch vooral dansen. Vuige Hammond sounds, harde grooves en 60's surf worden versmolten tot een dansbaar geheel. In 2017 is er het vierde album: Superjazz.

Voor dit album sloten de heren zich vijf dagen op in een huisje in Frankrijk, waar ze zich lieten inspireren door enorme stapels oud vinyl met obscure surf muziek uit de 60's, waaraan ze met Baha een ode brengen. Of door de stomdronken boer die midden in de nacht aanklopte en als een bezetene in het Frans begon te ratelen –Plume was het enige woord dat zij verstonden.

In Japan liet de band zich inspireren door wat zij 's werelds best bewaarde geheim noemen: Bar Yamazaki in Saga. Verscholen in een achterafstraatje dronken zij in het piepkleine café Japanse whisky en luisterden naar originele John Coltrane en Miles Davis platen. Aan diezelfde stad schreef de band ook een ode; het keiharde, stuiterende Saga. Met Prince komt de muziek van hun jeugd opnieuw tot leven en Loulou is een melancholische hommage aan de Franse porno.

Het album Superjazz is net zo uiteenlopend geworden als de muziek waar BRUUT! zich door laat inspireren. De term waarmee de band de afgelopen jaren zo vaak werd geassocieerd is op dit album volledig omarmd. BRUUT! is veel meer dan jazz alleen.
BRUUT!
999 Items

Specificaties

EAN
8719262003415

16 andere producten in dezelfde categorie: